Proefnotities Roussillon

Proefnotities Roussillon

Roussillon: proefnotities

Hieronder staan de proefnotities die horen bij het artikel in Ken Wijn-magazine nr 10 over de wijnen van de Roussillon.

Domaine La Rourède

Rivesaltes 2004

Gemaakt van 100% grenache noir. Kreeg mutage op gisting. Donkerrood met purperen tinten. Zachte fluwelen neus met rood fruit en sinaasappelschillen. In de mond sappige rijpe kersen met een vleugje vanille. Retronasaal krijgen we terug de geur van bittere sinaasappel. Het is een lekkere fijne wijn met een lange afdronk, zacht en romig. Een leuke start voor de exploratie van deze regio.

Jus de Raisin de Syrah

Heel lekker en fris met mooie zuren. Dit sap kreeg geen enkele toevoeging en is biologisch. In de regio drinkt men dit bij het ontbijt in plaats van ons klassieke sinaasappelsap.

Vin de Pays des Côtes Catalanes – Muscat Sec

Het is een muscat à petit grains die een jaartje rijping nodig heeft. Is nog een beetje groen maar heeft een goede intense kleur. Ruikt werkelijk naar muskaat en kruiden. Is mondvullend, lekker en vrolijk.

Vin de Pays – Rosé – 2007

Gemaakt met 100% syrah.  Met 25 mg sulfiet per liter krijgt men tegenwoordig zelfs roséwijnen stabiel, als men maar op de juiste moment koude of warmte in de kelder toepast. Onder de 10 mg sulfiet/liter moet de wijnboer niet vermelden dat de wijn sulfiet bevat. De kleur is zalmkleurig tot grijs. Heel fijne neus van bosvruchten. Mooi, droog en verfrissend. Dankzij het feit dat hij zo droog is deze wijn ook geschikt bij maaltijden.

Côtes de Roussillon 2004

2004 was geen gemakkelijke jaargang want de druiven waren niet homogeen rijp. De samenstelling van deze wijn is 40% syrah, 20% grenache,  de rest is evenredig verdeeld tussen carignan en mourvèdre. De wijn rijpt 12 maanden op vaten die elk jaar voor 25% vernieuwd wordt.  De kleur heeft reeds evolutie naar robijnrood. De neus geeft rood fruit met een behoorlijke dosis kruiden. In de mond krijgen we reeds secondaire smaken met nog een lichte hint van rood fruit. Uitstekend bij het lamsvlees.

La Montabelle – Côtes de Roussillon – 2005

Zeer droge jaargang. Samengesteld uit 95% carignan (stokken van 96 jaar oud) en 5% mourvèdre. De kleur is donker, zelfs inktkleurig. In de neus: heerlijke zwarte kersen met veel vanille. Zeer mondvullend, mooie kruidig, laurier. Zeer sappig en fris. Sublieme evenwichtige wijn.

Muscat de Rivesaltes – 2007

Samengesteld uit muscat à petit grains en muscat d’alexandrie. Goudgele kleur. Zeer aromatisch. Zoet maar ook fris. Smaakt prima bij de Nougat glacé. Klassiek gemaakt maar best lekker.

Muscat de Rivesaltes – Hors d’Age

Gemaakt van wijnstokken van 10 tot 60 jaar oud: grenache gris en grenache blanc. Heeft tien jaar op vat gerijpt via het soleraprincipe. De kleur is amber en doet aan cognac denken. De neus is heel complex met tabak, cederhout, cognac, chocolade en kaneel. Bijzonder mondvullend, zeer indrukwekkend. Een fles om te koesteren.

Vignobles du Rivesaltes

Viognier – Vin de Pays D’Oc – Arnaud de Villeneuve – 2007

Typische abrikozenneus. Mooie structuur met goede zuren. Zou lekker zijn bij Aziatische gerechten en kip met abrikozen.

Chardonnay – Vin de Pays D’Oc – Arnaud de Villeneuve 2007

Kreeg zes maanden houtrijping op Franse vaten. Zeer stevige neus van boter. Behoorlijk vet in de mond. Nog een beetje groenig.

Altatura – Côtes de Roussillon Villages Blanc – 2007

Grenache blanc en macabeo. Zeer heldere kleur. Neus van lychee, laurier en witte peper. Goede structuur. Mooie zuren voor de frisheid en lange afdronk.

Muscat Sec – Vin de Pays des Côtes Catalanes – 2007

80% muscat à petit grains en 20% muscat d’alexandrie. Heel frisse neus van muskaatdruiven. Heel mondvullen met een behoorlijke kruidigheid en citroenindrukken. Lekker bittertje in de finale.

AOC Côtes de Roussillon Villages Rosé – Castell Pesilla – 2007

Rosé van syrah, grenache noir en carignan. Zalmkleurig. Frisse neus van rode vruchten. Verfrissend, lang en droog. Prima wijntje bij heel warm weder om verfrissing te brengen.

Altatura – Côtes du Rhône Villages – 2005

Rijping voor 1/3 op eikenhouten vaten. 50%Syrah, 25% grenache en 25% mourvèdre. Een beetje overextractie.

Rivesaltes Hors d’Age 1982

Kreeg 15 jaar vatrijping. Grenache blanc met muscat. Oranjekleurig. Mooie zuren. Kumquats, sinaasappelschillen en mokka in de neus. Mooie lengte. Heel complex en lekker.

Rivesaltes 1969

Grenache blanc met macabeo. Heeft 25 jaar gerijpt op eikenhouten vaten. In de neus: hazelnoten en pecannoten. In de mond: pruimen en amandelen. Bijzonder indrukwekkend.

Domaine Boudau – Rivesaltes

Le Clos – Côtes du Roussillon – 2007

70% grenache noir, 20% syrah en 10% carignan. 45 ooo flessen. Inweking gedurende 15 dagen met dagelijke pigeage (=breken van de mostkoek en die terug onder de most mengen). Robijnrood met purperen tinten. Kersen, yoghurt en vanille verwennen de neus. Mondvullend, sappig en rond. Mooie tannine met aroma’s van rijpe kersen. Zeer zuiver met en middellange afdronk.

Tradition – Côtes de Roussillon Villages – 2005

30% carignan, 50% grenache noir en 20% syrah. 20 000 flessen. Parcellaire triage. Inweking gedurende 18 dagen. Rijping van 18 maanden  op Franse eikenhouten vaten (geen nieuwe). Granaatrode kleur. Kersen en kruiden in de neus. Goede materie en lengte in de mond. Moet nog open komen, want vandaag domineert nog een beetje hout. Veel potentieel.

Henri Boudau – Côtes de Roussillon Villages – 2006

70% syrah en 30% grenache noir. 20 000 flessen. Inweking gedurende 21 dagen met dagelijkse pigeage voor de drie druivenrassen. Rijpt 12 maanden op vat waarvan 1/3 elk jaar vernieuwd wordt, de rest zijn vaten één of twee wijnen. Bijzonder elegant. Heel mooie cuvée.

Patrimoine – Côtes du Roussillon Villages – 2006

80% grenache noir, 20% syrah. 8 000 flessen. Inweking gedurende 21 dagen met dagelijks pigeage op de twee druivenrassen. Rijping op de gisten in inox cuves gedurende 8 maanden. Heel goede structuur met zeer intens zwart fruit. Heel mondvullend.Bij het proeven van de Patrimoine 2005 krijgen we juist dezelfde indrukken, maar met een iets hogere dosis mineraliteit. Ook weer een heel mooie wijn.

Rivesaltes 2006

100% grenache noir. 25 000 flessen. Diep donker gekleurd. Mooi, rond en smaakvol, heel mooie zuren, met een goed evenwicht. Veel rijp rood fruit in de mond. Deze wijn is af!

Rivesaltes 2007

100% grenache noir. Heel frisse neus. Zeer aromatisch met mooie zuren die frisheid brengen waardoor de wijn helemaal niet vermoeiend is.

Domaine Piquemal –Espira de l’Agly

La colline oubliée – Côtes de Roussillon Villages – 2004

Mourvèdre 40%, syrah 30%, grenache noir 15% en carignan 15% (Vielles Vignes). Twaalf maanden vatrijping. Diep donker gekleurd. Terroirgeuren met veel kruidigheid. Heel vlezig. Stevige wijn, aan te raden bij een portie rood vlees.

Tradition – Côtes du Roussillon – 2006

Grenache noir, carignan en syrah elk 33%. Traditionele gisting. Totale ontristing en pigeage. Leuke vlot drinkbare en zeer toegankelijke wijn.

Les Terres Grillées – Côtes du Roussillon blanc – 2007

Grenache blanc met macabeo (oude wijnstokken). Veel leisteen in de ondergrond. Batonnage op de gisten. Rijping op fles. Fris smakende en vlot drinkbare witte wijn. Mooi zomerproduct.

Le Chant des Frères – Côtes du Roussillon rouge – 2006

Grenache noir, carignan en syrah elk 33%. Klei-kalkgrond voor de carignan en grenache, leisteen voor de syrah. Pigeage. Rijping gedurende 12 maanden op vat. Mooie evenwichtige wijn met een dominantie van zwart fruit.

Domaine Vial-Magnières (Banyuls sur Mer)

Vin de Pays des Côtes Catalanes – Armenn – 2004

Eigenlijk gaat het hier om een droge witte Banyuls gemaakt van 50% grenache gris en 50% grenache blanc, afkomstig van druivenstokken aan de zeerand. Strogeel. Mooie mineralen en terroir in de neus. Goede mondvulling, zeer intens en mineraal. Men proef als het ware het zilt en jodium. Mooie wijn met heel lichte evolutie.

Les Espérades 2005

Samengesteld uit 80% grenache, 10% syrah en 10% Carignan. Manuele oogst met strenge triage. Totale ontristing. Maxium 15 dagen maceratie. Robijnrood. Heel kruidige neus met witte peper. Mooie mondvulling met rood fruit en fijne tannine. Fris te drinken op 16° C. Deze wijn komt bijzonder jong over en is nog op zoek naar evenwicht.

Banyuls Blanc 2005

Dit domein is in feite de “uitvinder” van de witte Banyuls. Ondertussen volgen er velen, maar weinigen bereiken de finesse van dit huis. Samengesteld uit 20% grenache gris en 80% grenache blanc. Helder goudgeel. Heel florale neus met toetsen van mirabel en abrikoos. Mooie zuren waardoor de zoetheid matig is. Heel fris en mondvullend. Prima wijn die best zou passen bij eend met verse abrikozen.

Banyuls 7 ans

Amberkleurig. Ruikt naar kandijsuiker. Goede structuur en evenwicht tussen zoet en zuur. Goede lengte.

Banyuls Grand Cru Vial 1998

100% grenache noir. Rood-oranje kleur. Ruikt naar kirsch, chocolade en kaneel. In de mond is hij bijzonder fijn en elegant. De zuren zorgen voor frisheid in de zoetheid. Heel mooi en mineraal.

Banyuls Altragau 1985

Heel oude rancio van 100% grenache. Oranje-rode kleur. In de neus koffie, hazelnoten, mokka en chocolade. Bijzonder elegant en mondvullend. Zeer rond maar komt tegelijkertijd nog heel jong over. Lange afdronk.

L’Etoile

Syrius – Vin de Pays de la Côte Vermeille – 2007

30% grenache noir (40 jaar oud), 70% syrah (20 jaar oud). Assemblage van 90% lekwijn en 10% perswijn. Lichtpurperen kleur. Neus van heel rijp fruit. Weinig charmerend: een doorsneewijn.

Collioure 2005

56% grenache noir (4o jaar oud), 38% syrah (20 jaar oud) en 6% carignan (40 jaar oud). Lichte evolutie in de kleur. Kruidig en mineraal. Behoorlijke mondvullend. Een vrij goede wijn.

Collioure 2005 (vieilli en montagne)

Zelfde wijn als de voorgaande, maar de flessen worden gedurende een hele periode bewaard op een hoogte van 1000 meter. En inderdaad, dit heeft blijkbaar effect op de wijn. Een neus van intens zwart fruit en licht rood fruit. De smaak is heel intens en ook hier domineert het zwarte fruit. Mondvullend en lange afdronk. Heel mooi. De hoogtekuur heeft deze wijn dus duidelijk verbetert.

Banyuls Rimage 2006

Grenache noir 75%, grenache gris 15% en carignan noir 10%. Allemaal wijnstokken van minimaal 40 jaar oud.  Getuileerd. Neus van gekonfijt rood fruit. Vrij geconcentreerd. Smakelijk, mondvullend en complex. Rimage zijn wijnen die vroegtijdig op fles gedaan worden om hun frisheid en fruitigheid te bewaren.

Banyuls Grain d’Etoile 2006

55% grenache noir, 10% syrah en 35% grenache gris. Robijnrood. Pruimen en tabak domineren de neus. Kersen en vanille in de mond. Frisse wijn.

Banyuls Doré

Zonder jaargang. Grenache noir 50%, grenache gris en blanc 40%, carignan 10%. Veel zoethout en koffie in de neus. Lange afdronk. Heel klassiek gemaakt.

Banyuls Brut

Zonder jaargang. Grenache noir 50%, grenache gris 40% en carignan 10%. Alle wijnstokken zijn minimum 40 jaar oud. Rijping op oude eikenhouten fouders. Oranje kleur. In de neus: mokka en zoethout, een lichte terroirindruk. Mooie en zachte wijn.

Banyuls Grand Cru 1998

Grenache noir 75%, grenache gris 15% en carignan 10%. Alle wijnstokken zijn minimum 40 jaar oud. Rijping op oude eikenhouten fouders en vaten. Mokkakleur. In neus en mond ook indrukken van mokka. Mooi maar middelmatige lengte. Elegante wijn, maar misschien een beetje te discreet.

Banyuls extra vieux 1994

Rijping in oude fouders en demi-muids om oxydatief effect te bekomen. Echte ranciogeur met een mooi streepje cacao. Komt wat medicinaal en uitdrogend over.

Banyuls Doux Paille Grand Cru Hors D’Age

75% grenache noir, 15% grenache gris en 10% carignan. De wijn rijpt gedurende 6 tot 8 maanden in grote glazen flessen op het dak van het gebouw, blootgesteld aan de zon. Nadien rijpt de wijn nog een 10-tal jaren op oude eikenhouten vaten. Oranje kleur. In de neus abrikozen, nadien pruimen. Zeer lange afdronk. Elegant en fijne wijn op hoog niveau.

Collioure Les Feixes 2007 (blanc)

Grenache blanc, grenache gris en vermentino. Afkomstig van een wijngaard met veel leisteen. Helder geel met groene tinten. Citrus in de neus. In mond veel mineralen, maar de wijn mist frisheid waardoor hij snel satureert.

Cuvée de la Salette 2007 (Rosé)

Grenache noir en syrah. Zeer diepe kleur. In de neus: vooral rood fruit met aalbessen en granaatappel. In de mond: intens rood fruit, zacht maar met een dosis restsuiker waardoor hij vervalt in de groep van de al te klassieke roséwijnen.

Domaine Piétri-Géraud – Collioure

L’Ecume 2007

Grenache blanc 85% aangevuld met grenache gris en vermentino. Zeer helder geel tot wit. Zeer fris, doet denken aan zure beertjes en pompelmoes. In de mond ook heel fris, goede zuren, delicaat en heel fijn. Zeer lange en frisse finale. Een heel elegante wijn.

Banyuls Blanc 2006

100% Grenache blanc. Goudgeel. Zeer uitgesproken neus van perzik met een toetsje rancio. Heel lange afdronk, heel verfrissend met een uitstekend evenwicht tussen zuur en zoet. Lekker, lekker, lekker…

Banyuls Rimage Mademoiselle 2006

100% grenache. Robijnrood. Zeer intens zwart en rood fruit met aroma’s van kersen. In navolging van de neus, heel intense smaak en bijzonder lekker. Heel fris met veel minerale toetsen.

Banyuls Joseph Geraud 1999

Joseph was de grootvader van Laetitia. De wijn werd gemaakt op vaten die buiten gelegen hebben in weer en wind. De kleur is amber met rode tinten. De neus doet denken aan dadels, noten en amandelen. Heel mooie cuvée.

Banyuls Cuvée Méditerranée 2003

Afkomstig van vaten waarop ouillage (bijvullen) toegepast werd. De wijn rijpte gedurende één jaar op barriques en cuves. Mooi intens oranje-rood. In de neus: verse vijgen.  In de mond: een heel grote wijn met veel spankracht en evenwicht. Subliem met een zeer lange afdronk. Absolute topper.

Cuvée Soleil 2003

Deze wijn heeft zomer en winter gedurende vier jaar in een fles op het dak gestaan in de zon. De kleur is oranje-geel. De neus heeft aroma’s van mango, perzik, sinaasappelschillen en kumquats. In de mond zeer geconcentreerd met abrikozen en vijgen. Prachtige wijn. Hoe is het toch mogelijk dat men bij dit procédé van wijnmaken alle regels tart, en dat het resultaat ronduit subliem kan genoemd worden?

Domaine Rancy – Latour de France

Côtes de Roussillon 2005

Samenstelling: 30% carignan (80 jaar oud), grenache 30% en syrah 40% (30 jaar oud). De wijngaard heeft een terroir rijk aan leisteen. De kleur is bijna zwart en de neus doet denken aan intens rijp zwart fruit. Mondvullend, met vooral rood fruit en fijne tannine. Mooie bio-wijn, goede lengte.

Côtes de Roussillon Villages 2003

Carignan, syrah en grenache, elk voor 1/3. Lichte evolutie in de kleur. In de neus heel zuivere aroma’s van krieken. Goed mondvullend. Stevige tannine maar iets minder evenwicht dan de vorige wijn. Licht lactische toets. Heeft duidelijk de kenmerken van de warme jaargang 2003.

Vin de Pays Catalans – Fruit d’une passion – 2006

100% carignan waarbij ¼ van de oogst gerijpt heeft op eikenhouten vaten gedurende 6 maanden. Inktzwart. In de neus: grondgeur en yoghurt met krieken . In de mond: vlezig, vet en rond met een mooie lengte. Heel mooie wijn, maar van het robuuste type.

Côtes de Rousillon Villages 2005

50% mourvèdre, 25% grenache blanc en 25% carignan. Kardinaalsrode kleur. Neus van kersen, vanille, silex en kruiden. In de mond: mooi zwart rijp fruit met wat zoethout en mooie fijne tannine. Heel sappige lekkere wijn met een lange finale.

Rancio sec

Aanvankelijk wou men ons deze wijn niet laten proeven omdat heel wat gewone bezoekers die ronduit slecht vonden. We wilden toch de proef wagen en gelukkig maar. Hij is gemaakt uit 100% macabeo. Geen jaargang. De druiven worden overrijp geplukt. Ze worden dan gestapeld in vaten om alzo op lange termijn de ranciogeur en -smaak te bekomen. De kleur is die van cognac. De neus is typisch oloroso. De mond heeft abrikozen en noten. Heel mooi gemaakt maar niet voor een groot publiek weggelegd. Leunt bijzonder dicht aan bij een droge sherry.

Rivesaltes 4 ans

Vooral macabeo met wat grenache blanc en gris. Amberkleur. Neus van mokka en noten. Mooi en smaakvol. Niet overdreven zoet. Mooi basisproduct.

Cuvée Lucy Rivesaltes 1985

Hier werden slechts 800 flessen van gemaakt. Bruin van kleur. Geurt naar cederhout en sigaren. In de mond is hij rond en fluweelachtig. We proeven gekonfijte abrikozen, vijgen en zoete peren. Indrukwekkend.

Rivesaltes 1959

Hoe verder de degustatie vorderde, hoe meer Brigitte zich op haar gemak ging voelen. Ze deed deze fles, waarvan er slechts 700 gemaakt zijn, speciaal voor ons open om haar appreciatie voor ons gezelschap te tonen.  Gemaakt van 100% macabeo.  In de neus heerlijke aroma’s van pruimen. In de mond een heerlijk mengsel van abrikozen en noten. Schitterende wijn met nog steeds voldoende zuren om fris over te komen. Godendrank. Dank U Brigitte, want na ons bezoek zijn er maar 699 flesjes meer over.

Domaine du Dernier Bastion – Maury

Tradition – Côtes du Roussillon Villages – 2006

50% grenache Noir, 20% syrah, 20% carignan en 10% mourvèdre. Rendement van 4o hl/ha. Rijpt op betonnen cuves. De wijn kreeg geen barriques te zien. Dieprode kleur met purperen tinten. Zwart fruit met een dominantie van cassis en ander zwart fruit. Stevige tannine met rood en zwart fruit in de mond. Vlezig met een mooie lengte. Lichte dominantie van alcohol op dit moment. Drink dit liefst bij charcuterie en kaas.

Prestige – Côtes du Roussillon Villages – 2005

50% grenache noir, 20% syrah, 20% carignan en 10% mourvèdre. Rendement van 40 hl/ha. Dieprode kleur met purperen tinten. In de neus: krieken, kersen en braambessen. Heel stevige wijn met intens fruit. Heel vlezig. Moet heerlijk zijn bij gegrild rood vlees.

Perles Noires – Vin de Pays d’Oc – 2006

80%  grenache (100-jarige wijnstokken!), 10% syrah en 10% mourvèdre. Robijnrode kleur. In de neus vinden we terroir en vuursteen. Goede mondvulling met zwart fruit. Heel sappig en fris. Heel geschikt voor stoofpotjes.

Tradition – Maury – 2003

80% grenache noir, 10% grenache gris en 10% macabeo. Rendement van 25 hl/ha. Rijpt vier jaar op eikenhouten vaten. Robijnrode kleur. In de neus: aardbeien, kruiden en zwarte peper. Zeer fijn en elegant met een mooie finale in de mond. Traditioneel gemaakt maar van zeer goede kwaliteit.

Rancio – Maury – 2002

100% grenache noir. Rendement van 22hl/ha. Rijpt gedurende één jaar in de zon, daarna vier jaar in eikenhouten fouders. Licht getuileerde kleur. Neus van krieken op alcohol (kirsch), zoethout en zwarte peper. Prachtige wijn met heel veel subtiliteit. Ondanks zijn zoetheid bijzonder fris van smaak dankzij goede zuren.

Prestige – Maury – 1999

100% grenache noir. Rendement van 22 hl/ha. Rijpt zeven jaar op oude eikenhouten vaten. Zeer geconcentreerde wijn. Lichtbruine kleur op de rand maar de kern ziet nog mooi rood. Licht medicinale neus met vijgen en chocolade. Zeer intense wijn die smaaksensaties van sterke koffie en chocolade naar boven brengt. Totaal geen storende zoetheid. Heel lange nadronk.

Hors d’Age – Maury – 1990

100% grenache noir. Rendement van 22 hl/ha. Rijpt negen jaar op oude eikenhouten vaten. Dakpannenrood. Geur van kersen en zwarte chocolade. De wijn komt nog bijzonder jong over ondanks zijn leeftijd. Veel cacao in de afdronk. Een belevenis.

Premier Printemps – Maury – 2006

100% grenache noir. Rendement van 22 hl/ha. Wordt reeds in de eerste lente na de oogst op fles getrokken om frisheid, aroma’s en finesse te bewaren. Zwarte inktkleur, heel purper op de rand. Ook de neus doet denken aan het potje Oost-Indische inkt uit onze schooltijd, gelukkig aangevuld met kersen en chocolade. De smaak doet denken aan een heerlijke praline van chocolade met een sappige kers als vulling. Een echt snoepje.

Muscat de Rivesaltes – Muscat – 2007

50% muscat petit grain, 50% muscat d’alexandrie. Rendement van 25 hl/ha. Licht goudgele kleur. In de neus: abrikozen, rozenblaadjes en wijnperzik. Heel fris met veel aciditeit. Om de frisheid te bewaren voegen ze zelfs kleine onrijpe druifjes toe in het vat.

INVOERDERS VAN DE BESPROKEN DOMEINEN

VIGNOBLES DU RIVESALTAIS – Arnaud de Villeneuve

VINO DEC – 1070 Brussel – 02/410.20.10BORDEAUX & GRANDS CRUS – 1081 Brussel – 02/532.49.27WESTEL WINES – 2260 Westerlo – 014/54.97.91 CAVINS – 2330 Merksplas – 014/63.47.61SAILLART – 2440 Geel – 014/58.88.05’T ZONNEHUIS – 2520 Ranst – 03/353.71.65AXYBEL – 2560 Kessel Station – 03/491.01.91BAETEN – 3680 Maaseik – 089/56.75.15VAN LAER – 4020 Liège – 04/343.29.89CAVES DES VIGNES CELESTES – 4041 Milmort – 04/278.61.85MERY VINS – 4130 Mery Esneux – 04/388.16.76LES GRAINS NOBLES – 4460 Grâce Hollogne – 04/231.08.65LA CAVE À VINS  – 4600 Visé – 04/374.12.90VANDENBUSSCHE – 8310         Sint-Kruis Brugge – 050/33.44.39VINOLAND – 9070 Destelbergen – 09/229.28.91BOLLAERT – 9820 Merelbeke – 09/230.60.40

DOMAINE BOUDAU

ESPACEVIN PIRARD – 1470 Genappe – 067/77.31.01VAN STEENKISTE – 8900 Ieper – 057/21.22.99

DOMAINE PIQUEMAL

MAES BRAEM – 2070 Zwijndrecht – 03/252.53.53LA CAVE À VINS – 4600 Visé – 04/374.12.90DOBBELSTEIN JULIE – 4630 Ayeneux – 04/358.11.67LES CHAMPS FULLIOTS – 4651 Battice – 087/66.12.26MELCHIOR VINS – 7000 Mons – 065/84.26.32NEVEJAN – 8690 Alveringem – 058/28.08.83WIJNHUIS TINTO – 9070 Heusden – 09/252.33.60

DOMAINE VIAL-MAGNÈRES – Clos Saint-André

LE MADEC – 1150 Bruxelles

CAVE L’ETOILE

DE CONINCK WINES – 1410 Waterloo – 02/353.07.65VAN DEN BUSSCHE & ZONEN – 9000 Gent – 09/225.00.36DELHAIZE

DOMAINE PIÉTRI-GÉRAUD

GELIN VINS – 1180 Brussel – 02/332.18.37DE LA VIGNE AU VERRE – 1340 Ottignies – 010/40.05.07FRUIT DE LA PASSION – 1360 Wastines – 0476/60.31.77BRUNIN-GUILLIER – 7530 Gaurain – 069/54.61.39

DOMAINE RANCY

WINE NOT – 1050 Brussel – 02/513.47.74LA CAVE DES OBLATS – 4020 Liège – 04/342 68 92ROC DEL CASTELL – 4890 Clermont – 087/44.52.49LE MILLÉSIME – 4950 Sourbrodt – 080/44.40.76

DOMAINE DU DERNIER BASTION

WINE-NOT – 1050 Brussel – 02/513.47.74ESPACEVIN PIRARD – 1470 Genappe – 067/77.31.01MITIUS BVBA – 2180 Ekeren – 03/646.43.91AU PARLÉ VIN – 7160 Chapelle-lez-Herlaimont – 064/26.73.13

DOMAINE LA ROUREDE

TRUE GREAT WINES – 1390 Pecrot (Grez-Doiceau) – 010/84.05.93DE WIJNWINKEL – 2800 Mechelen – 015/76.07.03CLIJSTERS – 3960 Bree Opitter – 089/86.41.39  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *