FAQ

FAQ

Ken Wijn-wedstrijd anno 2019

Beste gildevrienden,

gezien de naderende datum van de wedstrijd Ken Wijn en gezien ook de vragen die velen nog hebben, hier een paar prangende vragen beantwoord.

1) wat is nog het belang van de theorievragen?

De theorievragen dienen om het onderscheid te maken tussen de ploegen die het podium niet haalden. Dus vanaf plaats 4 tot N, met N het aantal deelnemende ploegen.

2) hoeveel witte wijnen worden geschonken in de finaleronde?

Gezien het beperkte tijdsbestek zijn dat er hooguit enkele. Ook voor ons is dit een experiment: pin ons dus niet vast op 1, 3 of 5. Maar weet dat we de finaleronde kort en krachtig willen houden.

3) hoe verloopt juist de finale?

Zie vorige vraag. De hoogst scorende ploegen van de proefvragen in ronde 1 komen tegen elkaar uit. Ze beslechten het podium (plaatsen 1, 2 en 3). Mogelijk niet al die plaatsen: stel dat een ploeg 10 op 10 haalt en de beste andere 8 op 10, dan is plaats 1 al bekend.

Bij de finaleronde betreden de strijdende ploegen het podium. Aan de hand van een quiz over enkele witte wijnen maken ze uit wie welke plaats krijgt. Goed om weten:

– elke ploeg heeft één deelnemer nodig die beschikt over een gsm met internetverbinding

– naast correcte antwoorden wordt er ook rekening gehouden met de antwoordtijd: hoe sneller, hoe beter.

– deze finale gebeurt in aanwezigheid van alle andere deelnemers en sympathisanten.

4) hoe kun je je voorbereiden op de proefvragen?

Zie de lijst van de twintig uitverkoren streken/druiven.

5) hoe kun je je voorbereiden op de theorievragen?

Besteed aandacht aan de laatste edities van Ken Wijn-magazine. Andere vragen zijn welkom op peter@vlaamsewijngilde.be. Ik vul aan tot even voor de wedstrijd zelf, maar tot op zekere hoogte…