Mondig met Wijn

Mondig met Wijn

De succesvolle wijncursus van de Vlaamse Wijngilde

Hou je van wijn maar vind je het soms moeilijk om te beschrijven wat je proeft, wat je lekker vindt, en waarom? Vind je het wijnjargon ook maar koeterwaals? Dan is deze wijncursus voor jou! Anders dan de meeste wijncursussen verdiepen we ons niet in de complexiteit van appellaties, maar bieden we een praktische cursus van 6 sessies, gericht op de terminologie van het proeven en druivenrassen. Met (goede!) wijn inbegrepen uiteraard, hoe kan het ook anders? Op deze laagdrempelige en vooral leuke manier willen we de deelnemers de terminologie van wijn bijbrengen en hen zo ‘mondiger’ maken.

Deze cursus richt zich tot iedereen: bestaande leden van de Vlaamse Wijngilde en niet-leden. Aansluiting bij de Vlaamse Wijngilde is dus geen voorwaarde. Uiteraard kun je later bij een commanderij aansluiten, want dankzij deze cursus kan je met meer kennis van zaken deelnemen aan proeverijen. Deelname kan zowel individueel, als koppel, met een groep vrienden of commanderijleden.

Concept

De cursus is opgebouwd uit twee modules van telkens drie sessies:

● Module 1: de soorten wijn: mousserend, wit en rood
● Module 2: de drie belangrijkste wijnlanden van Europa: Frankrijk, Italië en Spanje

In elke module zijn 12 flessen wijn (75 cl) inbegrepen die worden opgestuurd.

De cursus wordt gegeven in een ‘webinar’ formaat. De wijnen worden live geproefd en besproken. Een interactieve component laat toe om je eigen proefervaring te delen en vragen te stellen.

Alle sessies worden opgenomen, dus je kan deze ook altijd later (her)bekijken.

Er is geen examen of evaluatie verbonden aan deze cursus.

Data

De sessies vinden telkens plaats op vrijdag om 20u.

Module 1
Sessie 1: 24 februari 2023: mousserende wijn
Sessie 2: 10 maart 2023: witte wijn
Sessie 3: 24 maart 2023: rode wijn

Module 2
Sessie 1: nog te bepalen 2023: Frankrijk
Sessie 2: nog te bepalen 2023: Italië
Sessie 3: nog te bepalen 2023: Spanje

Prijs

De prijs is 400 euro per module of 720 euro voor de gehele cursus (in plaats van 800 euro bij afzonderlijke inschrijving voor de beide modules). De prijs is voor één proefpakket met 12 flessen wijn (per module) van zeer goede kwaliteit, met levering inbegrepen. Dit laat toe om zowel individueel deel te nemen of met meerdere personen. Dit laatste drukt niet alleen de kostprijs per persoon, maar het verhoogt ook de fun factor!

Inschrijving

Wens je in te schrijven voor één of meerdere modules, dan kan dat door te klikken op de inschrijvingsknop: