Association de Grands Crus Classés de Saint-Emilion 09/12/2018

Association de Grands Crus Classés de Saint-Emilion 09/12/2018

Degustatie Saint-Emilion Grands Crus Classés

Degustatie Saint-Emilion Grands Crus Classés 9 december 2018 – Inschrijvingen zijn geopend – klik hier om je in te schrijven!
Op zondag 9 december 2018 maakt de Association de Grands Crus Classés de Saint-Emilion voor de zesde maal haar opwachting om de leden van de Vlaamse Wijngilde te laten proeven van de twee recentste jaargangen. Deze keer komen de vertegenwoordigers van niet minder dan 39 châteaux de wijnen van de topjaren 2015 en 2016 voorstellen. Het wordt een unieke gelegenheid om van gedachten te wisselen over hun wijnen en ook de verschillen binnen éénzelfde appellatie en tussen de twee gepresenteerde jaargangen te ontdekken en te duiden.

Het gebeuren gaat door op 9 december 2018, van 14u30 tot 18u30 in zaal De Lozen Boer te Lochristi (Lozen Boer 3-5, 9080 Lochristi).

Deelname kost een symbolische 9 euro voor leden van de Vlaamse Wijngilde en 15 euro voor niet-leden. Leden kunnen via een Commanderij inschrijven of rechtstreeks via bovenstaande link. Niet-leden kunnen ook rechtstreeks via de website van de Vlaamse Wijngilde inschrijven http://vlaamsewijngilde.org/blog/inschrijvingsformulier-aula-vini-saint-emilion-9-12-2018/.
Opgelet: vergeet niet na je inschrijving te storten op het volgende bankrekeningnummer BE45 4325 2345 5189 met melding NA(A)M(EN) en COMMANDERIJNAAM of NA(A)M(EN) en GEEN LID COMMANDERIJ.

Deelnemende châteaux:

CHÂTEAU BELLEVUE
CHÂTEAU CHAUVIN
CHÂTEAU CLOS DE SARPE
CHÂTEAU CORBIN
CHÂTEAU COTE DE BALEAU
CHÂTEAU LES GRANDES MURAILLES
CLOS SAINT MARTIN
CLOS DE L’ORATOIRE
CLOS DES JACOBINS
CHÂTEAU LA COMMANDERIE
COUVENT DES JACOBINS
CHÂTEAU DASSAULT
CHÂTEAU FAURIE DE SOUCHARD
CHÂTEAU DE FERRAND
CHÂTEAU DE PRESSAC
CHÂTEAU DESTIEUX
CHÂTEAU FAUGERES
CHÂTEAU PEBY FAUGERES
CHÂTEAU FLEUR CARDINALE
CHÂTEAU FONPLEGADE
CHÂTEAU FONROQUE
CHÂTEAU FRANC MAYNE
CHÂTEAU GRAND CORBIN
CHÂTEAU GRAND CORBIN-DESPAGNE
CHÂTEAU GRAND PONTET
CHÂTEAU HAUT SARPE
CHÂTEAU LA FLEUR MORANGE
CHÂTEAU LA MARZELLE
CHÂTEAU LA SERRE
CHÂTEAU LA TOUR FIGEAC
CHÂTEAU LANIOTE
CHÂTEAU LARMANDE
CHÂTEAU PETIT FAURIE DE SOUTARD
CHÂTEAU LAROZE
CHÂTEAU LE PRIEURE
CHÂTEAU RIPEAU
CHÂTEAU ROCHEBELLE
CHÂTEAU SAINT GEORGES COTE PAVIE
CHÂTEAU VILLEMAURINE
CHÂTEAU YON FIGEAC

Een verslag over het vorige bezoek van de Association de Grands Crus Classés de Saint-Emilion aan de Vlaamse Wijngilde in december 2016 kan u terugvinden in Ken Wijn-magazine 27 – ook online te raadplegen.

Toen werden de jaargangen 2013 en 2014 gepresenteerd, moeilijkere jaargangen die, afgaande op de proefnotities, bij bepaalde châteaux toch voor kwaliteit konden zorgen.

Hoe zullen die dan in 2015 en 2016 gepresteerd hebben? Een voorproefje vind je ook in Ken Wijn-magazine, met meer informatie over de primeurs 2015 in nummer 25 – ook online en over de primeurs 2016 in nummer 27 – ook online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *