Dit was 2020…

Dit was 2020…

Na amper anderhalf jaar met een nieuw nationaal comité werden onze hernieuwde activiteiten plots tot stilstand gebracht. Ik had me als nieuwe voorzitter onze eerste bestuurstermijn wel anders voorgesteld. 

Na het orgelpunt van het Feest van de Vlaamse Wijngilde in januari 2020 mochten we al snel de meeste nationale wijnplannen afserveren. Ons verenigingsleven werd getorpedeerd door een ongekende pandemie. Het nationaal comité bleef virtueel actief maar we konden jullie niet veel perspectieven bieden, behoudens een geslaagde Ken Wijn-quiz en Ken Wijn-magazine 33 dat in juni van de persen rolde.

We zagen ook enkele creatieve commanderijbesturen ondanks alles een alternatief wijnprogramma in elkaar boksen: wijnflesjes werden thuis afgeleverd voor een online tasting, een afhaal-feestmenu met wijn en ook een online nieuwjaarsreceptie staat al in de steigers.

Na regen komt zonneschijn. 2021 en vooral het najaar zouden er aangenamer en gezelliger uit moeten zien. De lockdown-vermoeidheid zal plaats ruimen voor animo en clubbegeestering. Een grote opkomst op de komende nationale wijnevents lijkt me dan ook verzekerd voor de wijnmakers die naar Vlaanderen zullen komen.

Terug samen zijn rond een lekker glas wijn met wijnvrienden. We kijken er vurig naar uit. Voor het zover is, is het nog even op de tanden bijten, nog even solidair in gezinsafzondering blijven, en dan klinken we wellicht in de lente samen op het nieuwe jaar.

Namens het ganse nationaal comité wens ik jullie allen een hartverwarmende kerst toe en een hoopvol gelukkig nieuwjaar.

Luc Dewulf, Voorzitter Vlaamse Wijngilde